Οδηγός Επιχειρείν στην Καναδάς 2020 - 2021

Οδηγός Επιχειρείν στην Καναδάς 2020 - 2021

Γενικά Χαρακτηριστικά Καναδά

 

Ο Καναδάς είναι χώρα της Βόρειας Αμερικής, με έκταση σχεδόν 10 εκ. τ. χλμ., ήτοι 76 περίπου φορές περισσότερη από της Ελλάδας. Είναι ομοσπονδιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Οττάβα.

Απαρτίζεται από δέκα Επαρχίες και τρία Ομοσπονδιακά Εδάφη. Πρόκειται για τη δεύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο. Εκτείνεται σε έξι ζώνες ώρας, ενώ απαιτούνται περίπου επτά ώρες, για να διανύσει κανείς αεροπορικώς την απόσταση από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας μέχρι το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας. Βρέχεται από τρεις ωκεανούς, βόρεια από τον Αρκτικό, ανατολικά από τον Ατλαντικό και δυτικά από τον Ειρηνικό. Νότια συνορεύει με τις ΗΠΑ, έχοντας τα εκτενέστερα χερσαία σύνορα στον κόσμο, μήκους 8.891 χιλιομέτρων.

Χάρη στην τεράστια έκτασή του, ο Καναδάς διαθέτει τοπία εκπληκτικής ποικιλομορφίας. Η δυτική ακτή (Βρετανική Κολομβία) έχει εύκρατο κλίμα, με σχετικά ξηρά καλοκαίρια και ήπιους, βροχερούς χειμώνες. Στο κέντρο της χώρας οι πεδιάδες (Alberta, Saskatchewan et Manitoba) έχουν ηπειρωτικό κλίμα: μακρύ και κρύο χειμώνα, σύντομα και ζεστά καλοκαίρια με αραιές βροχοπτώσεις. Στο κέντρο της ανατολικής πλευράς της χώρας, οι λόφοι και τα βραχώδη οροπέδια, που καλύπτουν μεγάλη έκταση, συνορεύουν με τον κόλπο του Hudson. Στην εν λόγω περιοχή, είναι διακριτές οι τέσσερις εποχές του χρόνου. Κρύους χειμώνες και υγρά καλοκαίρια έχουν οι πεδινές εκτάσεις του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου (Saint Lawrence) και των Μεγάλων Λιμνών (Κεμπέκ και Οντάριο). Οι παραθαλάσσιες Επαρχίες (New Brunswick, Νέα Σκωτία και Νήσος του Πρίγκιπα Εδουάρδου) καθώς και η Επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ έχουν σύντομα, δροσερά καλοκαίρια και γενικά μακρείς, ήπιους χειμώνες. Οι λόφοι και τα βραχώδη οροπέδια του Ατλαντικού βρίσκονται σε χαμηλά υψόμετρα, σε σύγκριση με την οροσειρά της Βρετανικής Κολομβίας: Το όρος Jacques-Cartier, η υψηλότερη κορυφή των Απαλαχίων Ορέων, φθάνει μόλις τα 1.268 μέτρα. Στον βόρειο Καναδά, καταγράφονται ακραίες ψυχρές θερμοκρασίες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ