Επιπτώσεις Της Πανδημίας Covid-19 Στην Αμερικάνικη Αγορά Τροφίμων Και Ποτών Ιούλιος - Αύγουστος

Επιπτώσεις Της Πανδημίας Covid-19 Στην Αμερικάνικη Αγορά Τροφίμων Και Ποτών Ιούλιος - Αύγουστος

Ραγδαία αύξηση των πλαστικών απορριμμάτων καθώς τα εστιατόρια χρησιμοποιούν περισσότερες συσκευασίες μιας χρήσεως.
Πριν την έναρξη της πανδημίας, πολλές Πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ βελτίωναν σημαντικά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, με απαγορεύσεις χρήσης πλαστικών συσκευασιών όπως σακούλες ή καλαμάκια και με μετάβαση σε βιοδιασπώμενες ή ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί ή άλλα φιλικά στο περιβάλλον υλικά.
Τώρα ωστόσο, με την πανδημία να
βρίσκεται ακόμα σε έξαρση στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για την υγεία των πολιτών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, οι σχετικές απαγορεύσεις καθυστερούν ή ανακαλούνται, υπό τον φόβο της ενδεχόμενης συμβολής των επαναχρησιμοποιούμενων υλικών στη διασπορά του ιού. Πολλές επιχειρήσεις λιανεμπορίου μάλιστα έχουν απαγορεύσει στους πελάτες τους να φέρνουν στα καταστήματα επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες.
Την ίδια στιγμή που δημοτικές αρχές αναστέλλουν προγράμματα ανακύκλωσης, παρατηρείται ραγδαία άνοδος της χρήσης πλαστικών υλικών, καθώς η επιβίωση του κλάδου της εστίασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό πλέον από τις υπηρεσίες παράδοσης φαγητού. Πολλά εστιατόρια, ακόμα και αυτά που είχαν υιοθετήσει την αποχή από κάθε είδους πλαστικό υλικό προ της πανδημίας, δεν θέτουν κανένα όριο στη χρήση πλαστικών συσκευασιών για την παράδοση φαγητού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημοφιλής αλυσίδα «Just Salad», η οποία έδινε στους πελάτες της επαναχρησιμοποιούμενα μπολ, αποτρέποντας την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με 75.000 λίβρες πλαστικού ετησίως, αλλά μετά την έναρξη της πανδημίας πάγωσε το σχετικό πρόγραμμα και πλέον χρησιμοποιεί μόνο υλικά μιας χρήσεως.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ