Επιπτώσεις Της Πανδημίας Covid-19 Στην Αμερικάνικη Αγορά Τροφίμων Και Πότων

Επιπτώσεις Της Πανδημίας Covid-19 Στην Αμερικάνικη Αγορά Τροφίμων Και Πότων

Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της ΝΥ, Andrew Cuomo, αποκάλυψε τα σχέδια του για τη σταδιακή επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, κατά την τρίτη φάση επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής δραστηριότητας.

Οι ανακοινώσεις αφορούν στη λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστιατόρια και μπαρ, η οποία πρόκειται να εκκινήσει στο τέλος Ιουνίου σε ορισμένες περιοχές της Πολιτείας, με εξαίρεση την πόλη της Ν.Υόρκης, για την οποία προβλέπεται η μετάβαση σε αντίστοιχη φάση κατά τα μέσα Ιουλίου.

Βασικό σημείο του σχεδίου αποτελεί η λειτουργία των εσωτερικών χώρων κατά το ήμισυ της χωρητικότητάς τους, περιορισμός που αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές των ιδιοκτητών πολλών επιχειρήσεων, αλλά που είναι σαφώς προτιμότερος του αρχικού σχεδιασμού περί επαναλειτουργίας στο 30% της χωρητικότητας. Παρά ταύτα, πολλοί ιδιοκτήτες επιμένουν ότι ο περιορισμός της χωρητικότητας είναι μη βιώσιμος.

Οι οδηγίες του Κυβερνήτη Cuomo δεν περιέχουν ρητή

πρόβλεψη χρονοδιαγράμματος για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των χώρων εστίασης στο 100% της χωρητικότητάς τους. Επίσης, δεν περιγράφουν τα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Πολιτεία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρήσεων. Για πλήρη λίστα των σχετικών οδηγιών, δείτε τον κάτωθι σύνδεσμο.

Πηγή: https://www.governor.ny.gov/sites/governor.ny.gov/files/atoms/files/Food_Services_Summary_Guidelines.pdf

 

Προβληματισμένοι οι καταναλωτές για το πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα, σύμφωνα με έρευνα

«Τρείς μήνες πανδημικής κρίσης και οι καταναλωτές που αναζητούν εναγωνίως φως στην άκρη του τούνελ, δεν είναι αισιόδοξοι για μια ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα», σύμφωνα Darian Pickett, CEO της Acosta, μιας εταιρείας marketing, η οποία έχει διεξαγάγει σειρά ερευνών για την καταναλωτική συμπεριφορά των Αμερικανών από την αρχή της κρίσης.

«Με τους καταναλωτές να έχουν ήδη αφομοιώσει μια νέα ρουτίνα συμπεριφοράς, η νέα κανονική ζωή δεν θα μοιάζει με την προ COVID-19, ή τουλάχιστον δεν θα ταυτίζεται με αυτή. Η έρευνά μας δείχνει για παράδειγμα ότι η χρήση μασκών, αντισηπτικών τζελ και επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών από τους καταναλωτές ήρθε για να μείνει», δήλωσε ο ίδιος.

Βασικά πορίσματα της έρευνας είναι τα εξής:

  •  Το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς σε λιγότερους από 6 μήνες, ενώ το 29% πιστεύει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος.
  • Οι Millennials (65%) και οι κάτοικοι των Νότιων Πολιτειών (54%) είναι οι πιο αισιόδοξοι για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς εντός 6μήνου.
  • Το 43% πιστεύει ότι οι Πολιτειακές τους αρχές επαναλειτουργούν την οικονομία εντός εύλογου χρονικού ορίζοντα, το 39% ότι αυτό συμβαίνει πιο νωρίς απ’ ότι πρέπει και ένα 13% δεν πιστεύει ότι η Πολιτεία τους ανοίγει πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει.
  • 68% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί απολυμαντικό χεριών πριν ή μετά την είσοδό του σε κατάστημα.
  • 66% των ερωτηθέντων φοράει μάσκα όταν ψωνίζει. Η χρήση μάσκας διπλασιάστηκε από τις αρχές Απριλίου και μετά, ενώ είναι πιο δημοφιλής στις Βορειοανατολικές Πολιτείες.
  • Το 49% προσέρχεται να ψωνίσει σε ώρες μειωμένης κίνησης.
  • Το 34% προτιμούν να χρησιμοποιούν self-service μηχανήματα για να πληρώσουν τα ψώνια τους.
  • Αναφορικά με την τάση αγοράς μεγάλων ποσοτήτων κρέατος, το 34% δηλώνει ότι καταφεύγει σε αυτή την πρακτική επειδή μαγειρεύει στο σπίτι, το 31% επειδή δηλώνει ανήσυχο για πιθανές ελλείψεις, το 31% επειδή φροντίζει να μειώνει τη συχνότητα προσέλευσης στα καταστήματα και το 21% επειδή ανησυχεί για την πιθανή αύξηση των τιμών.
  • Το 47% ψωνίζει μεγάλες ποσότητες πουλερικών, το 45% βόειου κρέατος και το 39% ψαρικών.
  • Τέλος, το 53% ανέφερε ότι βρέθηκε ενώπιον περιορισμών στις ποσότητες κρεατικών που μπορεί να αγοράσει, το 46% παρατήρησε ελλείψεις σχετικών προϊόντων, ενώ το 35% παρατήρησε αυξήσεις στις τιμές των σχετικών προϊόντων.

Πηγή: https://www.acosta.com/news/acosta-research-finds-shoppers-have-mixed-views-on-when-life-will-return-to-normal

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ