Επιπτώσεις Της Πανδημίας Covid-19 Στην Αμερικανική Αγορά Τροφίμων Και Ποτών

Επιπτώσεις Της Πανδημίας Covid-19 Στην Αμερικανική Αγορά Τροφίμων Και Ποτών

Τόνοι απούλητων τροφίμων στις αποθήκες των προμηθευτών εστιατορίων –Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις οι προμηθευτές.

Οι προμηθευτές των εστιατορίων και των ξενοδοχείων της Ν.Υόρκης έχουν βρεθεί σε δεινή θέση, καθώς, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, έχουν σωρεύσει τόνους απούλητων τροφίμων στις αποθήκες τους.

Ορισμένοι εξ αυτών προσπαθούν να πουλήσουν απευθείας στους καταναλωτές, αλλά αυτό προϋποθέτει χρόνο για να αναδιαταχθούν οι αλυσίδες τροφοδοσίας και να καλυφθούν οι νέες απαιτήσεις αποθήκευσης και διανομής.

Προμηθευτές διάσημων εστιατορίων, όπως η εταιρεία “Natoora”, ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλεονάζουσες ποσότητες σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και εκκλησίες, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πουλήσει κατ΄οίκον, μέσω εφαρμογής για ηλεκτρονικές συσκευές.

Πηγή:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-22/restaurant-suppliers-are-stuck-with-tons-of-unsold-food

Η Αmazon ανέστειλε περίπου 4.000 λογαριασμούς πωλητών από τις ΗΠΑ εξαιτίας αισχροκέρδειας Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο Amazon ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τους λογαριασμούς περίπου 4.000 πωλητών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της από τις ΗΠΑ, εξαιτίας αθέμιτων πρακτικών τιμολόγησης, με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέθεσε σε ειδική ομάδα την αναγνώριση και έρευνα περιστατικών αισχροκέρδειας, ειδικά για προϊόντα αυξημένης ζήτησης όπως οι προστατευτικές μάσκες προσώπου και τα απολυμαντικά χεριών.

Ειδικότερα, η Amazon ανέστειλε περισσότερους από 3,900 λογαριασμούς και κατήργησε περισσότερες από μισό εκατομμύριο προσφορές, που παραβίαζαν τις αρχές τιμολόγησης της εταιρείας.

«Συνεργαζόμαστε με τις κρατικές αρχές και μοιραζόμαστε πληροφορίες με εισαγγελικούς λειτουργούς αναφορικά με πωλητές για τους οποίους υποπτευόμαστε ότι έχουν εμπλακεί σε σχετικές πρακτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία σε δημόσια δήλωσή της, την περασμένη Δευτέρα.

Πηγή: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-23/amazon-suspends-almost-4-000-seller-accounts-over-price-gouging?cmpid=BBD032420_TECH&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_term=200324&utm_campaign=tech 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ