Εντυπωσιακή η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  στη Δ.Ε. FOODEXPO 2017

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη Δ.Ε. FOODEXPO 2017

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τη δυναμική συμμετοχή 25 σημαντικών  ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και των ποτών στην 4η διεθνή έκθεση FOODEXPO 2017 και την 3η Δ.Ε. OENOTELIA 2017.

Η εκθεσιακή παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  ξεχώρισε για την υψηλή αισθητική και συνάμα εντυπωσιακή κατασκευή που χαρακτήριζε τα εκθεσιακά της περίπτερα, η οποία αποτέλεσε λειτουργικό εργαλείο για τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα τους με επιτυχία και να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων.

Μεγάλες ελληνικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών.) συμμετείχαν μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE με ιδιαίτερες κατασκευές που αναδείκνυαν τον πλούτο και την καινοτομία των προϊόντων τους.

Είναι άξιο αναφοράς ότι το 2017 καταγράφεται η υψηλότερη παρουσία εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό . Η Δ.Ε. FOODEXPO 2017 με την παράλληλη διοργάνωση της OENOTELIA, συγκέντρωσε πάνω από  46.000 εμπορικούς επισκέπτες από 88 χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με την οργανωμένη και μικρή λιανική, το εμπόριο και τη διανομή Τροφίμων & Ποτών, τον ευρύτερο κλάδο της εστίασης, της καφεστίασης και της αρτοζαχαροπλαστικής, καθώς και τον παραγωγικό τομέα. Σχετικά με τους Έλληνες επισκέπτες το 48% των επισκεπτών ήρθε από την Αττική, το 47% από την Περιφέρεια και το 5% από την Κύπρο. Οι διεθνείς επισκέπτες προήλθαν κυρίως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική ενώ αισθητή ήταν η παρουσία επισκεπτών από την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Η έκθεση σημείωσε ρεκόρ εκθετών ξεπερνώντας τους 1.200 από την Ελλάδα και άλλες 24 χώρες σε εκθεσιακό χώρο επιφάνειας 45.000τμ. Αξιοσημείωτο είναι ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω  11.500 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις ανάμεσα στους ξένους hosted buyers και τους Έλληνες εκθέτες, δίνοντας ώθηση στην εξαγωγική δραστηριότητα των συμμετεχουσών εταιρειών.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες με την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ανάμεσα στα προϊόντα που προέβαλαν, δίπλα σε «κλασσικές» αξίες όπως συμβατικό και βιολογικό ελαιόλαδο, ελιές, μέλι και κρασί, παρουσίασαν επίσης γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντας ζύμης, βότανα, χαλβά, ταχίνι, κουλουράκια και κριτσίνια, παστέλια και μπάρες δημητριακών/ξηρών καρπών, ξηρούς καρπούς, ανάμεικτες μαρμελάδες και αλείμματα, αντιπάστι, ρετσίνα, ρακί και οινόμελο κ.α. με ιδιαίτερες συσκευασίες που κέντρισαν την προσοχή των επισκεπτών, οι οποίοι με τη σειρά τους ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των εν λόγω προϊόντων. Από την πλευρά τους, οι εκθέτες δειγμάτισαν τα ποιοτικά προϊόντα τους στους επισκέπτες των περιπτέρων τους παρουσιάζοντας τοπικές και νέες συνταγές, πραγματοποιώντας ικανοποιητικό όγκο συναντήσεων, ενώ εμπορικές επαφές και συμφωνίες ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της συμμετοχής εταιρειών από την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE,  θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα συμμετοχή στη  FOODEXPO 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 10- 12/3/2018.