Εντυπωσιακή η συμμετοχή της  GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  στην Prowein 2017

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην Prowein 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη Δ.Ε. PROWEIN 2017, οργανώνοντας την εκθεσιακή συμμετοχή 70 ελληνικών εταιρειών του κλάδου του οίνου και των αποσταγμάτων. Η εκθεσιακή παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ξεχώρισε, για την υψηλή αισθητική και συνάμα εντυπωσιακή κατασκευή που χαρακτήριζε τα περίπτερα, η οποία αποτέλεσε λειτουργικό εργαλείο για τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να προβάλουν τα προϊόντα τους με επιτυχία και να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων. H σήμανση “Wines of Creece” της συμμετοχής της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ακολούθησε τον στρατηγικό σχεδιασμό του κλάδου αναδεικνύοντας την συνέχεια και την συνέπεια που θα πρέπει να υπάρχει για την κατάκτηση των αγορών του εξωτερικού και σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά περίπτερα η συμμετοχή δεν είχε να «ζηλέψει» σε τίποτα ανταγωνιστριών χωρών.

Η Δ.Ε. PROWEIN, η μεγαλύτερη έκθεση Οίνου & Αλκοολούχων Ποτών στο κόσμο, κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με 6.500 εκθέτες από 60 χώρες και περισσότερους από 58.500 επαγγελματικούς επισκέπτες, από 130 χώρες. Είναι άξιο αναφοράς ότι το 50% των επισκεπτών προέρχονταν από άλλες χώρες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Prowein στο Ντίσελντορφ. Οι πολυάριθμοι χώροι γευσιγνωσίας, οι ειδικές δημιουργικές εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέβαλαν σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση για το 2017, η οποία μάλιστα σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 6% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για σταθερή και διαχρονική συμμετοχή τους στην έκθεση. Η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE που αποτέλεσε πόλο έλξη σημαντικών αγοραστών, απαρτίστηκε από Έλληνες οινοποιούς που έδωσαν έμφαση στις γηγενείς και όχι μόνο ποικιλίες με αφετηρία πάντοτε τους ελληνικούς ξεχωριστούς αμπελώνες. Μεμονωμένες δυναμικές συμμετοχές των μεγάλων οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα  έδωσαν το στίγμα τους για τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος για τη διεύρυνση των μεριδίων τους και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των ετικετών των ελληνικών οίνων. 

Οι ξένοι επισκέπτες, που ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά,  γεύτηκαν τα πολύ καλά ελληνικά κρασιά, και διαπίστωσαν την ποιότητά τους και την προσπάθεια που κάνει συνολικά ο κλάδος για να κερδίσει νέες αγορές.  Στην συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE λειτούργησαν δύο wine bars, που φιλοξένησαν εκατοντάδες λάτρεις του ελληνικού οίνου.

Παράλληλα, δυναμική ήταν και η συμμετοχή των πιο γνωστών οινικών Περιφερειών που έγινε με βάση τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από το  Regional Marketing.  Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΝΟΑΠ, η οποία είχε μια δυναμική συμμετοχή 34 εταιρειών που με εντυπωσιακό τρόπο γραφικών και σήμανσης αναδείκνυε τους πλούσιους αμπελώνες της Πελοποννήσου. Δυναμική και  συγχρόνως νεωτεριστική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης μέσω του δικτύου Wines of Crete με την συμμετοχή 11 οινοποιών. Η παρουσία της ομάδας Wines of Athens που εκπροσώπησε αριθμό  οινοποιείων της Αττικής ξεχώρισε για άλλη μια φορά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεχώρισε με το καλαίσθητο wine bar και τις ξεχωριστές ποικιλίες της που παρουσίασαν 7 δυναμικοί οινοποιοί. Τέλος,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας  με την πρώτη της δυναμική συμμετοχή έδειξε ότι τα εκλεκτά της αποστάγματα μπορούν να διεκδικήσουν θέση στον παγκόσμιο χάρτη.  

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται κοντά στους οινοπαραγωγούς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2017, περιλαμβάνοντας πάνω από 30 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με 8 εξειδικευμένα εκθεσιακά γεγονότα μόνο για τον κλάδο του οίνου. Η εταιρεία μας μέσα από τις δράσεις της δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες οινοποιούς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Κίνα μέχρι τη μέχρι την Ασία.  

Επόμενο ραντεβού για τον κλάδο των Ελλήνων παραγωγών είναι η συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην Prowine Asia που θα γίνει στην Hong Kong στις 8-11 Μαϊου 2017. Περισσότερα νέα στο site www.greatexhibitions.gr