Δυναμική παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη Δ.Ε. Sial Paris 2016

Δυναμική παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη Δ.Ε. Sial Paris 2016

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την συμμετοχή 75 Ελλήνων εκθετών στη Διεθνή Έκθεση  SIAL PARIS, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο στον κλάδο τροφίμων και ποτών για το 2016.

Στην Ελληνική συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE έλαβαν μέρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης. Πολλές εταιρείες είχαν επίσης την στήριξη διαφόρων Επιμελητηρίων, όπως του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου κ.α.

Υπήρξαν παράλληλα συμμετοχές εκθετών μας σε άλλους θεματικούς χώρους όπως Grocery, Confectionery, Frozen, Bevarages, Gourmet με ξεχωριστή αισθητική και κατασκευή περιπτέρων, που προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η πολυάριθμη συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ενίσχυσε το σύνολο της Ελληνικής συμμετοχής κατατάσσοντας την στην πρώτη δεκάδα χωρών από πλευράς αριθμού συμμετοχών.

Η διοργάνωση συγκέντρωσε πάνω από 7.000 εκθέτες από 104 χώρες και 155.000 εμπορικούς επισκέπτες από 194 χώρες. Η Sial Paris αποτελεί έκθεση-θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers απ’ όλον τον κόσμο. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάστηκαν, τα special events, όπως SIAL CUISINE, SIAL INNOVATION, που φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, δίκαια την κατέστησαν μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρθηκε στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες σε ό,τι αφορούσε την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό για το 2016.

Η παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων έγινε μέσα από μια άρτια και καλοσχεδιασμένη εκθεσιακή παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE που ξεχώρισε μέσα από δεκάδες συμμετοχές χωρών απ’ όλον τον κόσμο και τράβηξε την προσοχή πλήθους επισκεπτών που πλημμύρισαν τα περίπτερά της. Η παρουσία των Περιφερειών αλλά και των μεμονωμένων εκθετών γειτνίαζε με την Ιταλική συμμετοχή  και κέρδισε τις εντυπώσεις  όχι μόνο για την αισθητική, αλλά και για τον πλούτο των προϊόντων τους.  Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν, δίπλα σε «κλασσικές» αξίες όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζυμαρικά και προϊόντας ζύμης, βότανα, σταφίδες, ιχθυηρά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις όπως βιολογικά κουλουράκια, χυμός από αλόη, σαλιγκάρια, κ.α με ιδιαίτερες συσκευασίες που κέντρισαν την προσοχή  των επισκεπτών που ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Από την πλευρά τους, οι Έλληνες εκθέτες δειγμάτισαν τους επισκέπτες των περιπτέρων τους και πραγματοποίησαν ικανοποιητικό όγκο συναντήσεων, ενώ εμπορικές επαφές και συμφωνίες ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους.

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE πραγματοποίησε μια σειρά προωθητικών δράσεων ενισχυτικού χαρακτήρα και διευκόλυνσης των εταιρικών επαφών των εκθετών της με τους  πελάτες τους και τους υποψήφιους αγοραστές τους. Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία events γευσιγνωσίας στον ειδικό χώρο γευσιγνωσίας Taste Area και  οι επισκέπτες δοκίμασαν τις ελληνικές τοπικές  συνταγές κάθε Περιφέρειας της Ελλάδας παρασκευασμένες από  τα προϊόντα των εκθετών της και αναδεικνύοντας τον πλούτος της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων. Η παραγωγή και φροντίδα των εδεσμάτων έγινε από την εταιρεία Mavrommatis - La Table de la Méditerranée, που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της δημιουργικής κουζίνας 35 χρόνια στο Παρίσι. Οι συμμετέχουσες Περιφέρειες και το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων  γευσιγνωσίας των παραδοσιακών προϊόντων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στα περίπτερά τους. Όλοι οι επισκέπτες έμειναν ενθουσιασμένοι από τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, των ποιοτικών και διαφορετικών συνταγών, αλλά και της εκλεπτυσμένης παρουσίασης των προϊόντων. Στο χώρο του Taste Area υπήρξε επίσης εκθετήριο των προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα  Halls, σχετικά με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, τα εκλεκτά προϊόντα τους και τις εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων του κλάδου των τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο επισκέφθηκε τα περίπτερα μας, γεύτηκε τα ιδιαίτερα και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αρθρογράφησε για την ποιότητα και τον πλούτο τους.

Η άψογη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την εταιρεία μας, θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή στην Anuga 2017,  εγγυώντας ένα άρτιο αποτέλεσμα και αποτυπώνοντας την εξωστρεφή και δυναμική πορεία των ελληνικών εταιρειών.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE συνεχίζει με αξιοπιστία να αναδεικνύει  τα ελληνικά προϊόντα με την διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής σε τέσσερα μεγάλα προσεχή εκθεσιακά γεγονότα, τις διεθνείς εκθέσεις ISM στην Κολωνία, την FRUITLOGISTICA στο Βερολίνο, την PROWEIN στο Ντύσσελντορφ και την FOOD EXPO στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 210 7755080  ή να επισκεφθείτε το site της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE http://www.greatexhibitions.gr/