ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ GREAT EXHIBITIONS ΣTH SUMMER FANCY FOOD SHOW 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ GREAT EXHIBITIONS ΣTH SUMMER FANCY FOOD SHOW 2022

Εξαιρετική η συμμετοχή της Great Exhibitions στη Summer Fancy Food Show 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Javits Center της Νέας Υόρκης από 12-14/6/2022, το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο τροφίμων – ποτών της Β. Αμερικής!

Η συμμετοχή της Great Exhibitions βρέθηκε για ακόμα μια χρονιά στο Level 1, με βασικούς γείτονές της τις Καναδικές και τις Αμερικάνικες εταιρείες - μέλη της Specialty Food Association. Η ποιοτική επισκεψιμότητα αυξήθηκε, όπως ήταν λογικό, καθώς η προσμονή των αγοραστών για την έκθεση μετά από τρία χρόνια ήταν μεγάλη. Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις εμπορικές συναντήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική των ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και φέτος, με τους Έλληνες εκθέτες να πραγματοποιούν δεκάδες επαφές για μελλοντικές συνεργασίες στην ευρύτερη αγορά της Β. Αμερικής. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι εταιρείες ΔΕΑΣ, Venusgrowers, EURIMAC, Novafood και τα προγράμματα EU Quality Basket και Gold Quality της Οικονομοτεχνικής και The Charming Taste of Europe - CHARMEU της NOVACERT, στα οποία συμμετείχαν πολλές ελληνικές εταιρείες. Τα προϊόντα που παρουσίασαν ήταν μεταξύ άλλων ζυμαρικά, ροδάκινα, λάδι, ελιές, κρασί, φέτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρόκος κοζάνης, μαρμελάδες, προϊόντα με stevia κ.ά.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους ότι στην ιδιαίτερα απαιτητική αλλά φιλικά προσκείμενη αγορά των ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια ο όγκος των ελληνικών εξαγωγών έχει διευρυνθεί σημαντικά, η επαναλαμβανόμενη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και των ΗΠΑ, όπως η Summer και η Winter Fancy Food, βοηθά σημαντικά όχι μόνο στην αναγνωσιμότητα των ελληνικών προϊόντων αλλά και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι Αμερικάνοι αγοραστές στους Έλληνες εξαγωγείς.

Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του κ. Lynch, προέδρου της SFA: "Τώρα, στην 66η χρονιά της, η έκθεση έχει εξελιχθεί με πολλούς τρόπους και το ίδιο και το διοικητικό συμβούλιο - με μια πιο διαφοροποιημένη ομάδα ατόμων από διαφορετικά υπόβαθρα να οδηγούν την SFA προς μια πιο προοδευτική κατεύθυνση. Η φετινή έκθεση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σχετικά με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκθετών ήταν επίσης έντονο, με περισσότερους από 300 εκθέτες για πρώτη φορά, σε σύγκριση με μέσο όρο περίπου 200 σε μια τυπική Έκθεση Fancy Food."