ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ FRUIT LOGISTICA 2022

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ FRUIT LOGISTICA 2022

FRUIT LOGISTICA 2022 - Επιστροφή με ρεκόρ Ελληνικών συμμετοχών!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της GREAT EXHIBITIONS στην FRUIT LOGISTICA, την κορυφαία εμπορική έκθεση για το παγκόσμιο εμπόριο φρούτων, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1993. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από 5 έως 7 Απριλίου 2022 στο Βερολίνο, στο εκθεσιακό κέντρο Berlin ExpoCenter City και φιλοξένησε πάνω από 2.000 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και πάνω από 50.000 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από 110 χώρες.

Η GREAT EXHIBITIONS φιλοξένησε το σύνολο των Περιφερειακών συμμετοχών (Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ήπειρος, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των ανεξάρτητων συμμετοχών με εταιρείες του κλάδου των νωπών φρούτων και συναφών προϊόντων του αγροτικού κλάδου, μεταξύ των οποίων οι Χρυσικός, Ανατολή, OPORELLO, Frulatti, Proto, Ina plastics, κ.ά., οι οποίες απέδειξαν για ακόμη μία φορά την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων τους αλλά και την σταθερή τους εκθεσιακή παρουσία στην FRUIT LOGISTICA. 

Η παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων με την αναγνωρισμένη εκθεσιακή ταυτότητα Truly Greece, ανέδειξε με μοναδικό τρόπο την υπεροχή τους, υπεροχή που βασίζεται στην ποιότητα αλλά και στη μακραίωνη Ελληνική διατροφή, και ξεχώρισε ανάμεσα στις δεκάδες άλλες συμμετοχές χωρών απ’ όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι εκθέτες να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων, πολλές από τις οποίες απέφεραν ήδη εμπορικές συμφωνίες.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την GREAT EXHIBITIONS οφείλεται στην υψηλής αισθητικής κατασκευή των περιπτέρων καθώς και στις συναντήσεις, που υλοποίησε, βοηθώντας ουσιαστικά τις συμμετέχουσες εταιρείες να βρουν νέα δίκτυα διανομέων, αγοραστών και αλυσίδων Super Market. Ο κλάδος των φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τις Ελληνικές εξαγωγές κάτι το οποίο φαίνεται και από την αυξημένη παρουσία των Ελλήνων παραγωγών στη Fruit Logistica τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσω των προσπαθειών της GREAT EXHIBITIONS, που έχει αυξήσει σημαντικά το σύνολο της Ελληνικής συμμετοχής. Ιδιαίτερα στο Hall 2.1 αλλά και στο Hall 27 της έκθεσης οι Έλληνες παραγωγοί ξεχώρισαν ιδιαιτέρως τόσο για την ποιότητα των προϊόντων τους όσο και για τον όγκο της συμμετοχής.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Αντιπεριφερειάρχες που τίμησαν με την παρουσία τους την ελληνική συμμετοχή και συγκεκριμένα τον κ. Ταρκάν Μουλταζά, Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον κ. Βασίλη Ψαθά και την κα Παναγιώτα Ναυρόζογλου Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ηπείρου, τον κ. Γιώργο Λαδόπουλο πρ. Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και όλους τους εκπροσώπους των Περιφερειών.  Τέλος ευχαριστούμε τον αξιότιμο κ. Θεόδωρο Ξυπολιά, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β’ στο Βερολίνο, για την πολύτιμη συνδρομή του και τις πληροφορίες για την τοπική αγορά.  

Η επιτυχημένη διοργάνωση της GREAT EXHIBITIONS θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή στην FRUIT LOGISTICA 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 8-10/2/2023.

Επόμενες δράσεις μας είναι η PLMA στο Άμστερνταμ 31/5 – 1/6/2022, η Summer Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη 12 – 14/6/2022 και η SIAL PARIS 2022 στο Παρίσι                          15 –19/10/2022, όπου οι θέσεις συμμετοχών είναι πλέον περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 210 7755080.