Εντυπωσιακή η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην Prowein 2016

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην Prowein 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη Δ.Ε. PROWEIN 2016, οργανώνοντας την εκθεσιακή συμμετοχή 62 ελληνικών εταιρειών του κλάδου του οίνου και των αποσταγμάτων, με το σύνολο της ελληνικής συμμετοχής να ανέρχεται στις 84 εταιρείες. Η εκθεσιακή παρουσία μας ξεχώρισε, για την υψηλή αισθητική και συνάμα εντυπωσιακή κατασκευή που χαρακτήριζε τα εκθεσιακά της περίπτερα, η οποία αποτέλεσε λειτουργικό εργαλείο για τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα τους με επιτυχία και να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων, δίνοντας το «παρών» σε ολόκληρο τον κόσμο του κλάδου.  

Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για σταθερή και διαχρονική συμμετοχή τους στην έκθεση. Η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE που αποτέλεσε πόλο έλξης από τους αγοραστές, απαρτίστηκε από Έλληνες οινοποιούς που έδωσαν έμφαση στις γηγενείς και όχι μόνο ποικιλίες με αφετηρία πάντοτε τους ελληνικούς ξεχωριστούς αμπελώνες.

Οι ξένοι επισκέπτες γεύτηκαν τα πολύ καλά ελληνικά κρασιά και διαπίστωσαν την ποιότητά τους και την προσπάθεια που κάνει συνολικά ο κλάδος για να κερδίσει νέες αγορές. 

Στην συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE λειτούργησαν δύο wine bar, που φιλοξένησαν δεκάδες λάτρεις του ελληνικού οίνου.

Οι οινοποιοί ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους εκπροσωπώντας δυναμικά γνωστές οινικές  περιοχές από όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Δράμας, της Αττικής, της Μακεδονίας και όχι μόνο. Μεμονωμένες δυναμικές συμμετοχές, συμμετοχές Δικτύων και Περιφερειών έδωσαν εξίσου το στίγμα τους για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος για τη διεύρυνση των δικτύων και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των ετικετών των ελληνικών οίνων. 

Η Δ.Ε. PROWEIN, η μεγαλύτερη έκθεση Οίνου & Αλκοολούχων Ποτών στο κόσμο, κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με 6.200 συμμετοχές από 59 χώρες και περισσότερους από 55.000 επαγγελματικούς επισκέπτες, από 126 χώρες. Είναι άξιο αναφοράς ότι το 50% των επισκεπτών προέρχονταν από άλλες χώρες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Prowein στο Ντύσσελντορφ.

Οι πολυάριθμοι χώροι γευσιγνωσίας, οι ειδικές δημιουργικές εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέβαλαν σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση για το 2016, η οποία μάλιστα σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 6% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται κοντά στους οινοπαραγωγούς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2016, περιλαμβάνοντας πάνω από 30 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με 7 εξειδικευμένα εκθεσιακά γεγονότα μόνο για τον κλάδο του οίνου. Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE μέσα από τις δράσεις της δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες οινοποιούς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές από την Κίνα μέχρι τη Βραζιλία και από την Ευρώπη μέχρι την Ασία.  

Επόμενο ραντεβού για τον κλάδο των Ελλήνων παραγωγών είναι η συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην Prowine Asia που θα γίνει στην Σιγκαπούρη στις 12-15 Απριλίου 2016

Περισσότερα νέα στο site www.greatexhibitions.gr