Δυναμική η παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην ANUGA 2015

Δυναμική η παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στην ANUGA 2015

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, 13 κρητικών επιχειρήσεων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 9 Πελοποννησιακές επιχειρήσεις στην Anuga 2015, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο στον κλάδο τροφίμων και ποτών. 

Η διοργάνωση συγκέντρωσε πάνω από 7.000 εκθέτες από 108 χώρες και 160.000 εμπορικούς επισκέπτες από 192 χώρες και στη φετινή διοργάνωση, η Ελλάδα προβλήθηκε ως τιμώμενη χώρα.
Η Anuga αποτελεί έκθεση-θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers απ’ όλον τον κόσμο. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν την Anuga μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες σε ό,τι αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Η παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων έγινε μέσα από μια άρτια και καλοσχεδιασμένη εκθεσιακή παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE που ξεχώρισε μέσα από δεκάδες συμμετοχές χωρών απ’ όλον τον κόσμο και τράβηξε την προσοχή πλήθους επισκεπτών που πλημμύρισαν το Περίπτερό της.

Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν, δίπλα σε «κλασσικές» αξίες όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί και μέλι, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις όπως βιολογικά κουλουράκια, αλοιφές διαφόρων γεύσεων (spreads), σαλιγκάρια, χυμοί, τσίπουρο κ.α.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Από την πλευρά τους, οι Έλληνες εκθέτες δειγμάτισαν με γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες του Περιπτέρου τους και πραγματοποίησαν ικανοποιητικό όγκο συναντήσεων, ενώ οι εμπορικές επαφές ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους.

Η εταιρεία μας πραγματοποίησε μια σειρά προωθητικών δράσεων ενισχυτικού χαρακτήρα και διευκόλυνσης των εταιρικών επαφών των εκθετών της με τους  πελάτες τους και τους υποψήφιους αγοραστές τους:

- Συνεχής τροφοδότηση του επίσημου site της Anuga και πρόσκληση των επισκεπτών της έκθεσης να παρευρεθούν στο Ελληνικό Περίπτερο της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

- Προώθηση της συμμετοχής μας με δύο διαφημιστικές μόνιμες βάσεις (press stands) στην αίθουσα Τύπου με συνεχώς ανανεώσιμο έντυπο υλικό αναφορικά με τους εκθέτες μας.

- Συνεχής διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα portals με πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων, παγκόσμιας επισκεψιμότητας, καλύπτοντας χώρες από όλον τον κόσμο και πρόσκληση σε B2B συναντήσεις με τους εκθέτες μας

-Διανομή flyers από την είσοδο του Περιπτέρου και από άλλα Halls, σχετικά με τους εκθέτες μας, τα εκλεκτά προϊόντα τους και τις εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. 

-Πρόσκληση δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο, από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών να επισκεφτούν το Περίπτερο μας και να γευτούν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Η Περιφέρεια Κρήτης με τη διοργάνωση εκδήλωσης γευσιγνωσίας των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσε την προσέλευση των επισκεπτών στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με συντονισμένη παρουσία και συνεχείς δειγματοδιανομές των προϊόντων της, ανέδειξε τη δυναμική και διακριτή παρουσία των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.

Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή στην Anuga 2017, αποτυπώνοντας την εξωστρεφή και δυναμική πορεία των ελληνικών προϊόντων.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE συνεχίζει την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων με την διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής σε τέσσερα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα, τις διεθνείς εκθέσεις ISM στην Κολωνία, την FRUITLOGISTICA στο Βερολίνο, την PROWEIN στο Ντύσσελντορφ και την FOOD EXPO στην Αθήνα στο άμεσα προσεχές διάστημα.