Anuga 5-9.10.2019

Anuga 5-9.10.2019

Με απόλυτη επιτυχία και φέτος έκλεισε το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς, η  Διεθνής έκθεση  Anuga 2019, που πραγματοποιήθηκε από 5 έως 9 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο koelnmesse της Κολωνίας. Η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE με την μόλις 3η σε σειρά συμμετοχή της και έχοντας στήριγμα την εμπιστοσύνη των 70 και πλέον Ελλήνων εκθετών που συμμετείχαν με αυτήν, σε όλες τις θεματικές αίθουσες σε προνομιακά σημεία, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της Ελληνικής συμμετοχής. Το ένα τρίτο περίπου της Ελληνικής συμμετοχής έγινε μέσω της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE που οργάνωσε την συμμετοχή σημαντικότατων εξαγωγικών εταιριών, 3 Περιφερειών, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης και πολλών Επιμελητηρίων, που για μια ακόμη φορά της εμπιστευτήκαν την εκθεσιακή τους παρουσία στο σημαντικότερο αυτό γεγονός του κλάδου των τροφίμων  και  ποτών στον κόσμο.

Η παρουσία των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης, καθώς και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης αλλά και των μεμονωμένων εκθετών κέρδισε τις εντυπώσεις  όχι μόνο για την αισθητική, αλλά και για τον πλούτο των προϊόντων τους.  Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν, δίπλα σε «κλασικές» αξίες όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, ξύδι, προϊόντας ζύμης, γλυκά και ζαχαρώδη, προϊόντα κρέατος, κρασί, παρουσιάστηκαν και νέες έξυπνες προτάσεις, που με τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους κέντρισαν την προσοχή των επισκεπτών, που ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες έδωσαν το δικό τους στίγμα με ποιοτικές σειρές προϊόντων που κερδίζουν τις διεθνείς αγορές. Τα κρεατοσκευάσματα, ο Ελληνικός γύρος, τα «νέα» αναψυκτικά, νερό με γεύσεις, γλυκά κρασιά, ηδύποτα, δημητριακά, μπάρες ενέργειας, χυμοί βρώμης, προϊόντα πλούσιας διατροφικής αξίας κ.α. κέρδισαν την καρδιά των επισκεπτών και έγιναν αντικείμενο συζήτησης των ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE για άλλη μία φορά καινοτόμησε. Ο εκθεσιακός τρόπος συμμετοχής άλλαξε ριζικά με ένα μοντέρνο σχεδιασμό, δίνοντας το στίγμα, του πώς πρέπει να είναι τα εκθεσιακά περίπτερα του μέλλοντος, που ξεχωρίζουν από τις «όμοιες συμμετοχές». Αυτός ήταν ένας βασικότατος λόγος που η συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  ξεχώρισε και σχολιάστηκε θετικά  μέσα από δεκάδες συμμετοχές χωρών απ’ όλον τον κόσμο και τράβηξε την προσοχή πλήθους επισκεπτών που πλημμύρισαν τα περίπτερά της. 

Επιπρόσθετα η νέα εκθεσιακή της ταυτότητα «TRULY GREECE» δεν ήταν μόνο αποδέκτης θετικότατων σχολίων για τον μοντέρνο σχεδιασμό, που εκφράζει την ταυτότητα μιας δυνατής Ελλάδας που προσαρμόζεται  γρήγορα στις ανάγκες του σήμερα, αλλά ήταν και μια από τις βασικές αιτίες που τα περίπτερα της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE έγιναν πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και αγοραστών που είχαν προσκληθεί από την εταιρεία για λογαριασμό των εκθετών της.

Παράλληλα Η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE ενίσχυσε τη παρουσία των Ελληνικών προϊόντων με μια σειρά προωθητικών δράσεων εμπορικού χαρακτήρα και διευκόλυνσης των εταιρικών επαφών των εκθετών της με τους  πελάτες τους και τους υποψήφιους αγοραστές τους.

Σημαντική επιτυχία γνώρισαν τα πρωτότυπα «events» γευσιγνωσίας με ελληνικές τοπικές συνταγές Περιφερειών της Ελλάδας(Μακεδονίας & Κρήτης)  αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων των συμμετεχουσών εταιριών. Η παραγωγή και φροντίδα των εδεσμάτων πραγματοποιήθηκε από μεγάλη  αλυσίδα εστιατορίων  που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της εστίασης σε Ελλάδα και Γερμανία.

Η  διανομή του πρωτότυπου και καλαίσθητου καταλόγου της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE με όλο το πληροφοριακό υλικό των συμμετεχόντων σε όλα τα Halls, ενίσχυσε την επισκεψιμότητα των ελληνικών συμμετοχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι ότι GREAT GREEK EXPORT AND TRADE έδωσε το «παρών» για άλλη μία φορά στη φετινή διοργάνωση που γιόρτασε τα εκατό χρόνια της, σημειώνοντας ρεκόρ εμπορικών επισκεπτών, με πάνω από 170.000 επισκέπτες ( αύξηση 3% σε σχέση με την Anuga 2017) από 201 χώρες  και με 7.500 εκθέτες από 106 χώρες.

Η ΑNUGA αποτελεί έκθεση-θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers απ’ όλον τον κόσμο.

Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάστηκαν, τα special events, που φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, δίκαια την κατέστησαν μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρθηκε στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες σε ό,τι αφορούσε την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό για το 2019. Από την πλευρά τους, οι Έλληνες εξαγωγείς  πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό συναντήσεων, ενώ εμπορικές επαφές και συμφωνίες ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους.

Στο σημαντικό αυτό επετειακό γεγονός τα περίπτερα της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Πάρις Νίκολης και η Σύμβουλος ΟΕΥ, κ. Φρίντα Γεωργίου του εμπορικού τμήματος του Προξενείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής Γιώργος Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Σωτήρης Μπάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα Κρήτης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Εμπορικών Επιμελητηρίων. Όλοι οι επίσημοι εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για την άρτια διοργάνωση, την άψογη παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  αλλά και για την σωστή παρουσίαση των εκθετών που συνομιλώντας μαζί τους, τους ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στις εξαγωγικές τους προσπάθειες.

Η εμπιστοσύνη της αγοράς και των Ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών στην GREAT GREEK EXPORT AND TRADE ανταποδίδεται από μέρους της εταιρείας, καθημερινά με την σκληρή δουλειά, την γνώση, την εμπειρία, τις λύσεις και την αξιοπιστία που η ομάδα της προφέρει σε όλους τους Έλληνες εξαγωγείς. Γι’ αυτό το λόγο η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE έφτιαξε το μεγαλύτερο εκθεσιακό πρόγραμμα που ξεπερνά τις 100 εκθέσεις με εξειδικευμένα κλαδικά γεγονότα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης παρέχοντας πάντα τις καλύτερες λύσεις για αυτούς, με σκοπό να τους ανοίξουν νέοι εξαγωγικοί δρόμοι. 

Ραντεβού στο επόμενο μεγάλο εκθεσιακό γεγονός στην ερχόμενη Sial 2020 που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 ως 22 Οκτωβρίου 2020  με την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE να έχει ήδη κλείσει σημαντικούς και προνομιακούς χώρους σε όλες τις αίθουσες. Πολλές εταιρείες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στην έκθεσης της χρονιάς, που η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντές της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλούσιο εκθεσιακό μας πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το Site μας www.greatexhibitions.gr ή να απευθυνθείτε στο τηλ: + 30 210 7755080

Η ομάδα της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE.