SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019

SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019

Ενδυναμώνεται η ελληνική συμμετοχή

 H GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την συμμετοχή μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων στη 65η Δ.Ε. SUMMER FANCY FOOD SHOW η οποία πραγματοποιήθηκε στο Javits Center της Νέας Υόρκης από 23-25/6/2019, το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο τροφίμων – ποτών της Β. Αμερικής.

Η αναβαθμισμένη και καλαίσθητη συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρέθηκε για ακόμα μια χρονιά στο Level 1, με βασικούς γείτονες της, τις Αμερικάνικες εταιρείες - μέλη της Specialty Food Association. Η ποιοτική επισκεψιμότητα αυξήθηκε και οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις εμπορικές συναντήσεις τους, που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για τη συμμετοχή τους στην έκθεση. Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και φέτος, με τους Έλληνες εκθέτες να πραγματοποιούν δεκάδες επαφές για μελλοντικές συνεργασίες στην ευρύτερη αγορά των ΗΠΑ.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους, ότι στην ιδιαίτερα απαιτητική αλλά φιλικά προσκείμενη, αγορά των ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια, ο όγκος των ελληνικών εξαγωγών έχει διευρυνθεί σημαντικά, η επαναλαμβανόμενη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις όπως η Summer και η Winter Fancy Food κα στις ΗΠΑ, βοηθά σημαντικά όχι μόνο στην αναγνωσιμότητα των ελληνικών προϊόντων αλλά και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι Αμερικάνοι αγοραστές στους Έλληνες εξαγωγείς.

Ανάμεσα στους φετινούς εκθέτες ήταν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που ενίσχυσε την συμμετοχή 6 μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής αρμοδιότητας της, με προϊόντα όπως μπάρες ξηρών καρπών, ελαιόλαδο και ελιές, βαλσάμικο ξύδι, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κομπόστα κα. Το περίπτερο τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας, συνομιλώντας με τους παραγωγούς της περιοχής του για όλα τα οφέλη της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση αλλά και το πλάνο τους για το μέλλον των εξαγωγών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονα τις εξωστρεφείς δράσεις της, συμμετέχοντας σε μεγάλα διεθνή γεγονότα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιφέρειας της.

Το περίπτερο της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE τίμησε με την παρουσία της και η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, που συνομίλησε κι εκείνη με τη σειρά της με τους εκθέτες, σχολιάζοντας την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στην Summer Fancy Food Show, ευχόμενη κάθε επιτυχία στις προσπάθειες τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί από την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στις δράσεις της στην Αμερική με ένα μεγάλο πρόγραμμα σημαντικών εκθέσεων που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική είσοδο των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού τον Νοέμβριο του 2019 στη   Δ.Ε. PLMA CΗΙCAGO, τη μεγαλύτερη έκθεση ιδιωτικής ετικέτας της Βορείου Αμερική και στην Δ.Ε. WINTER FANCY FOOD SHOW τον Ιανουάριο του 2020 στο San Francisco. 

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται πάντα κοντά στους Έλληνες εξαγωγείς με ένα πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα και δράσεις για το 2020, περιλαμβάνοντας πάνω από 50 δημοφιλή εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Ραντεβού στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς την Δ.Ε ANUGA 2019, όπου η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE συμμετέχει με ένα μεγάλο αριθμό εταιριών και Περιφερειακών συμμετοχών.

Περισσότερα νέα της εταιρείας στο site www.greatexhibitions.gr