Prowein 2019 Εξαιρετική η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

Prowein 2019 Εξαιρετική η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

H GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή στην Prowein 2019 με μεγάλη επιτυχία. Η εκθεσιακή παρουσία 50 ελληνικών εταιρειών του κλάδου του οίνου και των αποσταγμάτων με δυνατές επίσης συμμετοχές από Ελληνικές Περιφέρειες ξεχώρισε, για την υψηλή αισθητική και συνάμα εντυπωσιακή κατασκευή που χαρακτήριζε τα περίπτερα, η οποία αποτέλεσε λειτουργικό εργαλείο για τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να προβάλουν τα προϊόντα τους με επιτυχία και να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων.

Η Δ.Ε. PROWEIN, η μεγαλύτερη έκθεση Οίνου & Αλκοολούχων Ποτών στο κόσμο, κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με 6.900 εκθέτες από 64 χώρες και περισσότερους από 61.500 επαγγελματικούς επισκέπτες, από 142 χώρες. Είναι άξιο αναφοράς ότι το 50% των επισκεπτών προέρχονταν από άλλες χώρες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Prowein στο Ντύσσελντορφ.

Οι πολυάριθμοι χώροι γευσιγνωσίας, οι ειδικές δημιουργικές εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέβαλαν σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση για το 2019, η οποία μάλιστα σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος, η Ελληνική συμμετοχή ήταν στο Hall 17 και η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ήταν στην νέα κεντρική ανατολική είσοδο και δίπλα από το Αυστριακό Wine Taste Area που προσέλκυε πλήθος κόσμου. Επίσης η παρουσία των Ελληνικών εταιρειών που παράγουν αποστάγματα, λικέρ, ούζο και συμμετείχαν με τη GREAT στο Ηall 12 ήταν σε εξαιρετική θέση πολύ κοντά στην κεντρική είσοδο αλλά και ανάμεσα σε εισόδους-εξόδους από και προς τα HALL 11 και 13 που συμμετείχαν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί εκθέτες αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για σταθερή και διαχρονική συμμετοχή τους στην έκθεση. Η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE που αποτέλεσε πόλο έλξη σημαντικών αγοραστών, απαρτίστηκε από Έλληνες οινοποιούς που έδωσαν έμφαση στις γηγενείς και όχι μόνο ποικιλίες με αφετηρία πάντοτε τους ελληνικούς ξεχωριστούς αμπελώνες. Μεμονωμένες δυναμικές συμμετοχές των μεγάλων οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν το στίγμα τους για τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος για τη διεύρυνση των μεριδίων τους και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των ετικετών των ελληνικών οίνων.

Παράλληλα, δυναμική ήταν και η συμμετοχή των Περιφερειών που έγινε με βάση τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από το Regional Marketing. Ξεχωριστή ήταν και φέτος η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της ΕΝΟΑΠ με την συμμετοχή 19 οινοποιών που ξεχώρισε με τις ξεχωριστές τους ποικιλίες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεχώρισε με τις ξεχωριστές ποικιλίες της που παρουσίασαν 3 δυναμικοί οινοποιοί. H Περιφέρεια Θεσσαλίας έδειξε ότι τα εκλεκτά της αποστάγματα μπορούν να διεκδικήσουν θέση στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ ανέδειξε με μοναδικό τρόπο τις γνωστές ποικιλίες κρασιών της. Η παρουσία της ομάδας The Winehouse που εκπροσώπησε 6 σημαντικά οινοποιεία.

Την παρουσία τους μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE για άλλη μία φορά με απόλυτη επιτυχία είχαν μερικά από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας όπως CAVINO , GREEK WINE CELLARS, MEGA SPILEO , SOKOS , VAENI NAOUSA και πολλοί άλλοι νέοι παραγωγοί που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη Έκθεση κρασιού του κόσμου.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται κοντά στους οινοπαραγωγούς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2019 & 2020, περιλαμβάνοντας πάνω από 55 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με εξειδικευμένα εκθεσιακά γεγονότα μόνο για τον κλάδο του οίνου. Η εταιρεία μας μέσα από τις δράσεις της δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες οινοποιούς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Κίνα μέχρι τη μέχρι την Ασία.

Επόμενο ραντεβού για τον κλάδο των Ελλήνων παραγωγών είναι η συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη ProWine ASIA 2019 που θα διεξαχθεί στο Χονγκ Κόνγκ από τις 7 έως τις 10 Μαΐου, ακολουθεί η SIAL CHINA στη Σανγκάι από τις 14 έως τις 16 Μαΐου, η RESTAURANT, PUB & BAR ASIA καθώς και η Speciality & Fine Food 2019 στη Σιγκαπούρη από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου, η Speciality & Fine Food στο Λονδίνο από την 1 έως τις 3 Σεπτεμβρίου και η ProWine CHINA στη Σανγκάη από τις 12 έως τις 14 . Τέλος, η ProWein 2020 θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2020 στο Ντύσσελντορφ.

Περισσότερα νέα στο site www.greatexhibitions.gr