Sial Paris 2018

Sial Paris 2018

Με απόλυτη επιτυχία και φέτος η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE διοργάνωσε την συμμετοχή 100 και πλέον εκθετών στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς, τη Διεθνή έκθεση Sial Paris 2018, που πραγματοποιήθηκε από  21 έως 25 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Park des Expositions - Villepinte. Οι επισκέπτες  των καλαίσθητων, κατά κοινή ομολογία, περιπτέρων της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώτοι τις νέες τάσεις στον κλάδο των Ελληνικών τροφίμων και ποτών, για πέντε ολόκληρες ημέρες και να συνομιλήσουν με τους Έλληνες εκθέτες, αναζητώντας νέες στρατηγικές συνεργασίας.

Η διοργάνωση φέτος σημείωσε ρεκόρ εμπορικών επισκεπτών με πάνω από 310.000 επισκέπτες από 200 χώρες  και με 7.200 εκθέτες από 119 χώρες. Η Sial Paris αποτελεί έκθεση-θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers απ’ όλον τον κόσμο. 

Η προνομιακή παρουσίαση της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE στο Hall 1 δίπλα στην Ιταλία και σε μεγάλες εθνικές συμμετοχές ξεχώρισε ανάμεσα στις δεκάδες συμμετοχές χωρών από όλο τον κόσμο ως η πιο καλαίσθητη και μοντέρνα παρουσία που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τους εκθέτες της και τα προϊόντα τους. Η εκθεσιακή της ταυτότητα “ EXCEPTIONAL GREECE” μαγνήτισε για ακόμη μια φορά τα βλέμματα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών που εκφράστηκαν με θετικότατα σχόλια. Συγχρόνως, σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων του κλάδου των τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν τα περίπτερα και γεύτηκαν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αρθρογράφησαν για την ποιότητα και τον πλούτο τους.

Στην Ελληνική συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE συμμετείχαν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κρήτης, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πολλές εταιρείες είχαν την στήριξη Εμπορικών Επιμελητηρίων, όπως του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Λάρισας κ.α.

H GREAT GREEK EXPORTS & TRADE είχε εξασφαλίσει χώρους σε όλες τις θεματικές ενότητες όπως: National Pavilion, Grocery, Confectionery, Frozen, Beverages, Gourmet, Meat, φιλοξενώντας το μεγαλύτερο αριθμό από τις σημαντικότερες Ελληνικές εταιρίες, οι οποίες ξεχώρισαν για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και για την άψογη και καλαίσθητη εικόνα των περιπτέρων τους. Όλοι οι εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, νέοι, αλλά και έμπειροι στο χώρο των εξαγωγών πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με αγοραστές, διανομείς, χοντρέμπορους και σύναψαν ήδη σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Η πολυάριθμη συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORT AND TRADE ενίσχυσε σημαντικά το σύνολο της Ελληνικής συμμετοχής ξεπερνώντας το 1/3 και πλέον του συνόλου της.

Παράλληλα η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE ενίσχυσε τη παρουσία των Ελληνικών προϊόντων με μια σειρά προωθητικών δράσεων εμπορικού χαρακτήρα και διευκόλυνσης των εταιρικών επαφών των εκθετών της με τους  πελάτες τους και τους υποψήφιους αγοραστές τους.

Σημαντική επιτυχία γνώρισαν τα καθημερινά πρωτότυπα «events» γευσιγνωσίας της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας «Taste Area» με ελληνικές τοπικές συνταγές Περιφερειών της Ελλάδας (Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησος), αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων. Η παραγωγή και φροντίδα των εδεσμάτων πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Mavrommatis - La Table de la Méditerranée», που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της δημιουργικής κουζίνας 37 χρόνια στο Παρίσι.

Όλοι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, των ποιοτικών και διαφορετικών συνταγών, αλλά και της εκλεπτυσμένης παρουσίασης των εδεσμάτων και να λάβουν τον καλαίσθητο κατάλογο της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE με όλο το πληροφοριακό υλικό των συμμετεχόντων.

Στο χώρο του «Taste Area» υπήρξε επίσης εκθετήριο των προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών που γειτνίαζε με το «Lounge Αrea», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους επισκέπτες των Ελληνικών περιπτέρων.

Επιπλέον για την ανάδειξη του πλούτου του Ελληνικού ελαιόλαδου, η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE δημιούργησε το «Olive Oil Tasting Bar» ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους λάτρεις του ελαιόλαδου, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν ξεχωριστά, επιλεγμένα, ελληνικά ελαιόλαδα και να αντιληφθούν την μοναδικότητά της γεύσης τους και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικροτήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες με τα θερμότερα λόγια, ενώ οι επισκέπτες έλαβαν ουσιαστική πληροφόρηση για όλα όσα αφορούν τις ετικέτες των εκθετών που συμμετείχαν στο «Olive Oil Tasting Bar». Παράλληλα, απόλαυσαν με άνεση και ηρεμία τις επιλεγμένες ποικιλίες ελαιόλαδου.

Η διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα Halls, σχετικά με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE, τα εκλεκτά προϊόντα τους και των εκδηλώσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενίσχυσαν την επισκεψιμότητα των ελληνικών συμμετοχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE.

Τα περίπτερα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, η ελληνίδα Πρέσβης στο Παρίσι κα Αγλαϊα Μπαλτά και η Συμβούλος ΟΕΥ Α’ κα Ευφροσύνη Μητά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Γιώργος, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Γερακίνα Μπισμπινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Γκίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Φοντάνας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού – Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα Μαντώ Μπελεγρή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Χνάρης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης, Τάσος Κουρουπάκης, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Εμπορικών Επιμελητηρίων. Όλοι οι επίσημοι εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για την άρτια διοργάνωση αλλά και άψογη παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE αλλά και για την σωστή παρουσίαση των εκθέτων που συνομιλώντας μαζί τους, τους ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στις εξαγωγικές τους προσπάθειες.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή στην ερχόμενη Anuga 2019 που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως 9 Οκτωβρίου 2019.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται πάντα κοντά στους Έλληνες εξαγωγείς με ένα πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα και δράσεις για το 2019 & 2020, περιλαμβάνοντας πάνω από 55 δημοφιλή εκθεσιακά γεγονότα τον χρόνο στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με ξεχωριστές δράσεις και στις 5 Ηπείρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλούσιο εκθεσιακό μας πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το Site μας www.greatexhibitions.gr ή να απευθυνθείτε στο τηλ: + 30 210 7755080

Η ομάδα της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE.