Prowein 2018 Επιβλητική η Συμμετοχή της  GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

Prowein 2018 Επιβλητική η Συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

H GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή στην Prowein 2018 με τεράστια επιτυχία. Η εκθεσιακή παρουσία 47 ελληνικών εταιρειών του κλάδου του οίνου και των αποσταγμάτων με δυνατές επίσης Περιφερειακές συμμετοχές ξεχώρισε, για την υψηλή αισθητική και συνάμα εντυπωσιακή κατασκευή που χαρακτήριζε τα περίπτερα, η οποία αποτέλεσε λειτουργικό εργαλείο για τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να προβάλουν τα προϊόντα τους με επιτυχία και να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων

Η Δ.Ε. PROWEIN, η μεγαλύτερη έκθεση Οίνου & Αλκοολούχων Ποτών στο κόσμο, κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με 6.870 εκθέτες από 64 χώρες και περισσότερους από 60.000 επαγγελματικούς επισκέπτες, από 133 χώρες. Είναι άξιο αναφοράς ότι το 50% των επισκεπτών προέρχονταν από άλλες χώρες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Prowein στο Ντίσελντορφ.

Οι πολυάριθμοι χώροι γευσιγνωσίας, οι ειδικές δημιουργικές εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέβαλαν σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση για το 2018, η οποία μάλιστα σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 8% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος η Ελληνική συμμετοχή ήταν στο Hall 17 και η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ήταν στην νέα κεντρική ανατολική είσοδο και δίπλα από το Αυστριακό Wine Taste Area που προσέλκυε πλήθος κόσμου.

Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για σταθερή και διαχρονική συμμετοχή τους στην έκθεση. Η συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE που αποτέλεσε πόλο έλξη σημαντικών αγοραστών, απαρτίστηκε από Έλληνες οινοποιούς που έδωσαν έμφαση στις γηγενείς και όχι μόνο ποικιλίες με αφετηρία πάντοτε τους ελληνικούς ξεχωριστούς αμπελώνες. Μεμονωμένες δυναμικές συμμετοχές των μεγάλων οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν το στίγμα τους για τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος για τη διεύρυνση των μεριδίων τους και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των ετικετών των ελληνικών οίνων.

Παράλληλα, δυναμική ήταν και η συμμετοχή των Περιφερειών που έγινε με βάση τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από το Regional Marketing. Ξεχωριστή και φέτος η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης μέσω του δικτύου Wines of Crete με την συμμετοχή 12 οινοποιών που ξεχώρισε με το καλαίσθητο wine bar και τις ξεχωριστές ποικιλίες. Η παρουσία της ομάδας The Winehouse που εκπροσώπησε 6 σημαντικά οινοποιεία. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεχώρισε με τις ξεχωριστές ποικιλίες της που παρουσίασαν 8 δυναμικοί οινοποιοί. H Περιφέρεια Ηπείρου έδειξε ότι τα εκλεκτά της αποστάγματα μπορούν να διεκδικήσουν θέση στον παγκόσμιο χάρτη. Τέλος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε με μοναδικό τρόπο τις γνώστες ποικιλίες κρασιών της.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται κοντά στους οινοπαραγωγούς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2018 & 2019, περιλαμβάνοντας πάνω από 50 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με 6 εξειδικευμένα εκθεσιακά γεγονότα μόνο για τον κλάδο του οίνου. Η εταιρεία μας μέσα από τις δράσεις της δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες οινοποιούς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Κίνα μέχρι τη μέχρι την Ασία.

Επόμενο ραντεβού για τον κλάδο των Ελλήνων παραγωγών είναι η συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE στη ProWine Asia 2018 που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου, ακολουθεί η London Wine Fair 2018 στο Λονδίνο από τις 21εώς τις 23 Μαΐου, τέλος η ProWine China 2018 στη Σαγκάη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Περισσότερα νέα στο site www.greatexhibitions.gr