ANUGA 2017 Δυναμική η παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

ANUGA 2017 Δυναμική η παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE

Μέσα από μια άρτια και καλοσχεδιασμένη εκθεσιακή παρουσία η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την εκθεσιακή συμμετοχή 65 επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειών Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης στη Δ.Ε. ΑNUGA 2017, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για τον κλάδο τροφίμων- ποτών. 

Η διοργάνωση συγκέντρωσε πάνω από 7.400 εκθέτες από 107 χώρες και 165.000 εμπορικούς επισκέπτες από 194 χώρες και το σύνολο της Ελληνικής συμμετοχή ενδυναμωμένο από την πολυπρόσωπη της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE  έφερε την Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως.   Η ΑNUGA αποτελεί έκθεση-θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers απ’ όλον τον κόσμο. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάστηκαν, τα special events, που φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, δίκαια την κατέστησαν μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρθηκε στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες σε ό,τι αφορούσε την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό για το 2017.

Η στιβαρή και λειτουργική παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE ξεχώρισε και σχολιάστηκε μέσα από δεκάδες συμμετοχές χωρών απ’ όλον τον κόσμο και τράβηξε την προσοχή πλήθους επισκεπτών που πλημμύρισαν τα περίπτερά της και ενθουσιάστηκαν από τη νέα εκθεσιακή της ταυτότητα “EXCEPTIONAL GREECE”. Η παρουσία των Περιφερειών Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας και  Πελοποννήσου, καθώς και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης αλλά και των μεμονωμένων εκθετών κέρδισε τις εντυπώσεις  όχι μόνο για την αισθητική, αλλά και για τον πλούτο των προϊόντων τους.  Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν, δίπλα σε «κλασικές» αξίες όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, ξύδι, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζυμαρικά και προϊόντας ζύμης, βότανα, σταφίδες παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις όπως χυμός από αλόη, σαλιγκάρια κ.α με ιδιαίτερες συσκευασίες που κέντρισαν την προσοχή  των επισκεπτών που ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Από την πλευρά τους, οι Έλληνες πραγματοποίησαν ικανοποιητικό όγκο συναντήσεων, ενώ εμπορικές επαφές και συμφωνίες ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους.

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE πραγματοποίησε μια σειρά προωθητικών δράσεων ενισχυτικού χαρακτήρα και διευκόλυνσης των εταιρικών επαφών των εκθετών της με τους  πελάτες τους και τους υποψήφιους αγοραστές τους. Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία events γευσιγνωσίας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας Taste Area και  οι επισκέπτες δοκίμασαν τις ελληνικές τοπικές  συνταγές κάθε Περιφέρειας της Ελλάδας (Ήπειρος, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησος) παρασκευασμένες από  τα προϊόντα των εκθετών της και αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων. Η παραγωγή και φροντίδα των εδεσμάτων έγινε από την Chef,  Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Οι συμμετέχουσες Περιφέρειες και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης με τη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων  γευσιγνωσίας των παραδοσιακών προϊόντων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στα περίπτερά τους. Όλοι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν  τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, των ποιοτικών και διαφορετικών συνταγών, αλλά και της εκλεπτυσμένης παρουσίασης των προϊόντων. Στο χώρο του Taste Area υπήρξε επίσης εκθετήριο των προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών.

Παράλληλα όλες τις ημέρες  πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα  Halls, σχετικά με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, τα εκλεκτά προϊόντα τους και τις εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων του κλάδου των τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο επισκέφθηκε τα περίπτερα της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, γεύτηκε τα ιδιαίτερα και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αρθρογράφησε για την ποιότητα και τον πλούτο τους.

Η άψογη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή στην Anuga 2019,  εγγυώντας ένα άρτιο αποτέλεσμα και αποτυπώνοντας την εξωστρεφή και δυναμική πορεία των ελληνικών προϊόντων.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE συνεχίζει την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων με την διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής σε περισσότερα από τα 50 μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα του κόσμου. Το 2017 θα κλείσει με συμμετοχές σε WOP Dubai, SIAL MIDDLE EAST Abu Dhabi, FOODEX στη Σαουδική Αραβία κλπ., ενώ η ISM  τον Ιανουάριο του 2018 για τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, η  FRUITLOGISTICA το Φεβρουάριο του  2018 για τον κλάδο των νωπών, η  PROWEIN το Μάρτιο του  2018  για τον κλάδο του κρασιού και τέλος η Sial Paris τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2018 είναι μερικά από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα για την επόμενη χρονιά, που η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE θα διοργανώσει Ελληνική συμμετοχή ενισχύοντας την παρουσία του κλάδου και των προϊόντων σ’ αυτές τις αγορές.