Griechenland Festival 2017

Griechenland Festival 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, που έλαβε μέρος από 30 Μαρτίου  έως 2 Απριλίου 2017 στη  Marktplatz την κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο του Ντύσσελντορφ, που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Παλαιάς Πόλης. Τη διοργάνωση του  GRIECHENLAND FESTIVAL ανέλαβε η εταιρεία Paffrath Events σε συνεργασία με την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE και πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη των Sparkasse Düsseldorf, Greece on Tour, η οποία ανέλαβε τη μουσική παραγωγή και άλλων σημαντικών χορηγών. Το Φεστιβάλ στηρίχθηκε, επίσης, στις δυνάμεις των ελληνικών συλλόγων του Ντίσσελντορφ.

Η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE διοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή που απαρτιζόταν από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και των υπόλοιπων ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν στο GRIECHENLAND FESTIVAL τα 20 και πλέον περίπτερα και να  έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη και τη γαστρονομία, αλλά και την ανάδειξη του Ελληνισμού της περιοχής. Είχαν την  δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, διαγωνισμούς,  μαθήματα χορού, βόλτες με ξύλινα ποδήλατα, αλλά και να απολαύσουν και να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα, τουριστικά πακέτα, τρόφιμα και ποτά, κ.α.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπήρξαν πολλές παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις. Γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Φωτεινή Δάρρα, η Λουκία Βαλάση, οι Gadjo Dilo, Rebetology κ.α.,  έδωσαν ένα όμορφο στίγμα της ελληνικής μουσικής, ερμηνεύοντας παλιούς και νέους συνθέτες, «ντύνοντας» ποιοτικά το  GRIECHENLAND FESTIVAL και εμπνέοντας τους θεατές που  συμμετείχαν σε ένα ζωντανό τετραήμερο χορού και διασκέδασης.

Ταυτόχρονα, εντός του Δημαρχείου παρουσιάστηκε έκθεση με σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση, με πρωτοβουλία των Γενικών Προξενείων της Γαλλίας και της Ελλάδας και σε συνεργασία με την οργάνωση We are Europe, κατά την οποία οι πολίτες του Ντύσσελντορφ συζήτησαν με τους Γενικούς Προξένους των Ευρωπαϊκών χωρών για το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης, με την ευκαιρία της επετείου υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.

Η παρουσία των Ελλήνων εθελοντών από την ομογενειακή κοινότητα ήταν σημαντική  και συγκινητική και βοήθησε στην άρτια διοργάνωση του Festival. O στόχος το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ να αποτελέσει την απαρχή μιας διαφορετικής, γιορτινής ελληνικής παρουσίας στην καρδιά της Γερμανίας και να γίνει παράδοση επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Ραντεβού στο Ντύσσελντορ το 2018.